U follow me?

choose your language

Thursday, 12 August 2010

baju ape ek tahun ni..? hmm..

Tahun ni tak beli kain like all previous years. Bukan tak sempat, tapi biaselah kan, nak jadik bride tak lame lagik, so kene lah sep duit. Memula ingat waaah.. tahun ni sure giler gempak n glemer baju coz skang keje ngan toke kain kan. hahhaaa.. harapan!

Tahun ni rase tgk everywhere baju chiffon yg kelawar tu or jubah yg penuh ngan beads. Kite suke sgt tgk org lain pakai baju2 tu. Teringin sgt nk pakai, tapi apekan daya, tak kesampaian (this is literal!) Rase tak boleh lah pasal baju tu sesuai for those tall, long legged, skinny beauties je.. So ape yg okay untuk aku pakai? hmm.. 

mmg kite ske sgt baju kurung modern, or pesak, but takkan tiap2 tahun pakai style same kan? Hari tu, mase jalan jalan ngan kak nani kat 

jap jap!! waaa... bau rokok.. best nyer...

okay sambung. Sorry. iklan tadi. ah.. mase jalan2 ngan kak nani kat kompleks ngan sacc, mate kite ternampak this very lovely pair of baju kurung. Its made of cotton. Colour dier pun menarik je. Colourful peacock feather outlines and beadings on the front. sangat santeek. Kite suke. So kite tanye lah how much kan. 

"Yang ni 280 kak. Akak tgk lah dulu.. Then kite leh kurangkan if akak suke.."

Gulp! makaih.. mahalnyer... actually tak lah mahal pun. tahun sebelum2 ni pun beli baju kurung lebih dari 280 pun, tapi memandangkan the wedding yg tinggal brape bulan je lagik, ,so kene lah tolak.. So what did i finally choose? TBC. Nanti kite rase kite jumpa kite btaw lah ye.. For now, still looking around for affordable ones..

xoxo
sheena the lola

No comments:

Related Posts with Thumbnails