U follow me?

choose your language

Friday, 13 August 2010

Buka Smalam

Yesterday's fast turned out good.. Syukur Alhamdullillah... Mase tunggu Kiki kat train station smalam, tetiba ujan lebat. Ujan panas plak tu.. Then as suddenly as it appeared, it stopped. Tgk2 jam, lame pulak tunggu enchik kiki. So dalam kepala otak dah pikir nak makan ape for buka. Hmm.. shall it be nasi campur? or nasi briyani (tak tau kenapa, time bulan puase ni aku ske makan nasik briyani ngan ayam masak merah pedas tu..) ayam masak merah or ntah.. Tgk lah nanti ader ape. 

Sampai je pasar ramadhan (enchik kiki panggil pasar juadah), kiki dah tanye:

"Sayangku, awak nak mamam ape arini..
"Tak tau lagik. Kite tgk dulu ape yang ade k.. Nanti saye decide.

Memang taaak arr! Takleh nak decide ape nak makan lah pulak jalan dari hujung ke hujung, macam2 jenis gerai kite lalu, still tak decide gak. Yang pelik nyer tahun ni, selera takde lah macam tahun2 lepas. Tahun2 lepas, tengok karipap, nak karipap, tengok ayam nak ayam, tengok murtabak, nak murtabak! Aish.. Memang pembaziran. Last2, bukannyer abis pun and konon nak buat makanan sahur, tapi tak bgn pun. 

So dah sampai hujung, i still have not decided. So kitorang patah lah balik. I ended up buying nasi ayam. Charkoi tu nampak cam menarik, so belilah sikit jugak. Since bulan Ramadhan ni, KRU (mekasih ye) bagi buka food for their staffs, Kiki sep lah kat situ.. Yesterday dier dapat nasi putih, seketul ayam percik and dua ketul slices of ikan masak tauchu. Hari yang first tu shedap sikit; dapat kari ayam & ikan masak asam pedas. So kiki beli kuih je smalam for himself bika ubi and samosa daging.

Ntah, tahun ni rase lain. Baguslah if macam ni, bolehlah sep duit. heheeehehe.. So ape menu malam ni? Seyes tatau. Rase macam nak mamam murtabak jelah. Air, nak air calamansi yang beli smalam. Eeee.. Cam tak best lah cite makanan time ni.. Dahlah arini tekak kite extra kering.

Since takde gambar for the past two days, i promise, today at the pasar ramadhan, kite snap some pics ek. Tapi kan, arini sure ramai coz friday.. Aiseyman.. Rase cam nak balik shah alam lah lepas buka malam ni.. Maybe balik shah alam kott pas antar kiki gi keje..

xoxo
Sheena the lola
Slamat Berpuase...

No comments:

Related Posts with Thumbnails