U follow me?

choose your language

Thursday, 19 August 2010

Doorgifts

Semua mesti nak tau kan ape i nak bagi as doorgifts. Memula, memang nak sangat bagi surah Yassin hardcover yg kecik tu. Survey punyer survey, even kalau beli banyak pun, the cheapest i can get it is RM5. Kalo seribu orang dah RM5k. Huish.. Nak sgt, tapi apekan daye... Ntah kenape, mama was so against giving chocolates. Kite rase okay kott.. Coz they'll eat it. So no wastage, instead of giving away those small figurines and what nots kan? 

But mama had her own ideas and bought paperbags (yg okaylah..) to put stuffs in. What kinda stuffs? Not sure.. i saw huge huge packs of potpourri. So maybe that'll go in the bag too. So tak nak make matters worse by telling her i don't like it, i kept mum. Malas lah nk argue, anyways, she's the one paying pun.. If i btaw i tak ske, then she kecik hati, then kate i'm not grateful lah, i ni pembazir lah..

So then i decided to have simple doorgifts untuk malam nikah. Ingat nak gak beli surah yassin mini hardcover tu gak, so that i have to wait and decide later biler dah tgk poket ni berlubang ke tak.. Tak banyak pun.. Just around 100pcs. So its about RM500. Kiki kate leh divide ngan dier setengah2. So roughly around rm250 lah kan. 

Tu satu lah. Maybe rase cam nak wat brownies pun ade.. Wat sendirik hopefully cam tak susah je.. brownies pun leh simpan kan? Then wrap the brownies dalam plastic film and attach a nice thank you note. Note tu leh stamp ngan DIY stamp. What do you think? i found this one blog, dunno if you guys have heard of her before, she does marvelous DIY Stamps. Cantik sangat.. Kite suke.. Name blog tu: Mangosteenskin . Gi lah tgk.. Adorable sgt lah stamps dier. Tapi sure mahal kan? Kite dah email dier tanyer price, tapi lom reply. Buzy kott.. Haish..

xoxo
sheena the lola

No comments:

Related Posts with Thumbnails