U follow me?

choose your language

Tuesday, 3 May 2011

Luka bernanah

Stupid clumsy me! last week was damn hectic with preparing for The Marketplace's bazaar at Stellar, snapping new pictures and tonnes of ironing and packing. Nak cakap pun penat lah. I had to pack still no matter how hectic it gets coz kesian lah customer dah bayar for poslaju then i plak yg tak laju kan?

So in the midst of mengantuk and letih yg teramat kul 2 pagi, i started packing. Banyak giler hokay. Boleh plak packing nyer packing terpotong kaki sendiri. Takdelah besar mane pun. Alahai.. Kalau tgk, ciput je, tp cam berlubang ar. Blood banyak, si hubby amik lah alcohol swabs to prevent infection, then tampal ngan plaster. Esok bukak plaster tu, die cam berair. Balik from Stellar, noticed the wound like berair and bernanah. Pas mandi, hubby kate ni macam dah infected, and so kene kluarkan nanah tu coz nanah tu yg bisa. Die pujuk and pujuk and i gave in. Awwwwwwwwwwwwww!!!!!!!! SAKIT!! Die tekan sampai nanah tu semua kluar. Nanah pekat bercampur ngan darah yg banyak! SAKIT SAKIT SAKIT!

Pastu, again, wiped the wound with alcohol swab (to kill the germs) then letak Betadine (or ubat kuning) then plaster. Esok, berair. Tekan lagik and repeat the dressing process. Today, my wound sakit. Nak solat pun susah. Then the bengkak cam manjadi2. Actually nk letak gambar luka tu kat sini, tp takut plak nanti ade org muntah. So takyah lah kott kan? Now, its super super red and swelling.. And ade cecair ntah ape dok kluar je from the wound. See how if esok pagi tak okay gak, terpaksa lah gi doctor kan. :( 

Ape tu wound infection? Its when luka kite dah kene invaded ngan bacteria. 

kalau nk tgk gak luka die, click sini: luka kakiku

xoxo
sheena the wounded lola

No comments:

Related Posts with Thumbnails