U follow me?

choose your language

Tuesday, 14 June 2011

Isu PEKIDA & KL Gangster


Hokaaaay... Siape dah tgk KL Gangster? Ape comment anda on the movie? Betui tak? Okaylah. Bukan nyer kite ni terror pun bab2 "adik beradik" kan. But i think 80% of Malaysians leh relate tu the "pangkats" / istilah-istilah gelaran mentioned in the movie.

Pekida claim yang Datuk Yusuf Haslam telah memburukkan image diorang in this movie and macam nak menunjukkan that ahli Pekida ni samseng / ganster. 

Hmmmmm.. 
Baca article: click here
Baca lagi: click here

Nak buat arguments pun takut. Kang ade yang tak puas hati mampus plak aku. Huish... Baik jauhkan. Tapi kite semua as Malaysian tahu kott.. Bile tgk je cerita tu mind kite kate "reality" or "fantasy"? 

Entahlah kan.. Wallahualam..

To me lah kan. Diorang nak saman leh menang ke? Nak suruh Datuk Yusuf Haslam & David Teo minta maaf? Logic nyer? If tak mintak maaf ape jadi? Nak saman? Boleh menang ke..? 

"Sementara itu, penerbit filem KL Gangster, Datuk Yusof Haslam dalam laporan sebuah akhbar semalam, enggan memohon maaf dan menganggap perkara tersebut sebagai sebuah ugutan." mStar online : Selasa Jun 14, 2011

To me lah, the movie is fictional. Tak ade kaitan ngan yang hidup atau mati. But semua orang tau pasal "adik-beradik" ni. The more u try to be defensive, the worse this thing will turn out. Sepatut nyer pekida should see this as a slap in the face and try to oversee the problem. Tanye ni balik pada diri sendiri. Kenapa orang pandang pekida ni teruk? Gangster ke ahli2 pekida ni?

Isu David Teo pun lawak gak. Ade persatuan-persatuan cina / india yang approach sowh tarik balik or sowh mintak maaf? heheehe..

xoxo
sheena the lola

1 comment:

Raizzèn said...

Parties involved has as a matter of fact apologized. And thats all that these PEKEDAI wants anyways. For people to polish their egos.

Morons. I hope I remain anonymous. Aku pun takut gak sebenarnya.. hehe.

Related Posts with Thumbnails