U follow me?

choose your language

Friday, 26 August 2011

Sampai mati BENCI KARYAWAN

asedih sangat. tahun ni should be one of the best raya ever coz tahun ni lah first time beraya as a Mrs, tp because of the keadaan yang agak huru hara, it will turn to be one of the worst.

Sedih tgk orang lain dah sibuk-sibuk shopping raya, hias rumah, buat kuih, prepare ni, prepare tu, tapi kitorang sakan berbazaar. Teruk sangat lah apa yang Karyawan buat kat kitorang. Dahlah janji ade 40 booths taken up, last2, ade lah dalam 6 booths je depa punyer. So bazaar tu pun cam ghost town. Mati. Vendors leh kira ngan sebelah tangan lah. Meriah? Langsung tak. 

Yang lagi buat marah ni membuak-buak is when during the launch, beria kata ade activity ni lah, tulah, nak membantu artiste2 lah. HAMPEH. PENIPU! Yg lagi tak best nyer, the next day, siap kluar paper.

"Bazar Raya Merdeka Karyawan""Freddy terharu kemeriahan bazar" WTF??! Please lah. Tu semua propaganda hokay. Meriah?? None of whatever was mentioned happened. The images there was of Atilia at ntah siapa nyer booth menjual kerepek. pssst Kak; lu n kerepek lu dah jadik merepek. Tau?

Okay. Ni my luahan perasaan. I don't speak for the other vendors but myself. To each their own they say. Errgh!! Tolong lah. Siap launch besar-besaran gitu!! 

1. Promo hanya untuk the artist yg takde dlm picture pun
2. Masak bubur lambuk beramai? (in the end, vendors2 pasrah ni lah yang beli barang, kacau bubur, menjual. ade tak rep Karyawan? Sorang je pun. Tu pun membeli, pastu cabut)
3. Kate ade artist ni lah, artist tu lah. Ade? Hmm.. 
4. Book bebanyak booth macam semua dah taken up. Last2 hampeh. Org2 lain nak rent booth pun dah tak nak coz dah lambat.
5. Advertising? Ghost advertising kott
6. Activity weekends yang depa kate nak buat

- Pertandingan Nasyid Karaoke - TAKDE
- Buka puasa bersama anak2 yatim - HARI LAUNCH je
- Bersahur bersama anak2 yatim - TAKDE
- Artis yg datang perform KARAOKE - Si Dinaz (camni ek spell? siape ek?) & Radhi <- ni jer yg best pun
- Gotong royong membuat bubur lambuk - finally, vendors yg buat dari start smp habis siap vendor yg call sinar fm rangers utk dtg. Vendors yg jual pun..

Banyak lagik lakau nk list down. Tapi keyboard nk pecah dah ni. Ntah lah. Senang macam ni lah k. If tak boleh commit, jangan commit and bagi orang lain false hopes and promises. Pernah dengar "Word of Mouth Advertising"? Know how it works? Know what it does? See.

Sure pasni ramai yg benci aku. See if i care, coz i've got nothing to lose. YOU tarnished the name. YOU played the wrong cards at the wrong table; with the wrong players.

no xoxo
sheena the frustrated lola

No comments:

Related Posts with Thumbnails