U follow me?

choose your language

Saturday, 3 December 2011

Eh. Sheena dah ...






Weepiiyoowaawayy!! Nemind what it means. Aku pun actually tak paham what i was trying to say, just being super expressive. Haahaha.

Anyohows, guess what. Sheena turned 30 last Thursday! Yes, yours truly, has stepped into the Big 3. The 3rd decade. Takde lah beza sgt kott, coz i guess people just don't change abruptly. We do that over time.. So let's reflect to a year before my Big 3 mo'.

1st Dec 2010 - My 29th. Last b'day as a single lady
17th Dec 2010 - Sheena becomes a Puan/Madam to Mr Marzuki
Jan 2011 - 1st Dec 2011 - *Career change, *pregnancy let-downs, depression
not necessarily in this order and some occurrence happens more than once

That's it. Nothing much and nothing big. There wasn't any celebration. Kiki kerja ptg haritu, so by the time he got home, i was sleepy as hell. But i did gi jumpa Shadeah for a b'day dinner treat from her :) Thanks sha.

Tapi kan, this year, my bday wishes on my FB wall semacam nyer byk! Alhamdulillah.. Tapi kan, one thing i noticed is that ramai giler yg doakan supaya aku cepat pregs. Insyallah.. 

Thanks all for the prayers and well wishes.

Mane lah tau, dengan berkat and doa korang, Allah kurniakan gak makcik sorang ni ngan baby. InsyAllah.. Kan? kan? kan? 

Okaylah, ramai gak yang perasan, Sheena has mellowed ever since she became a Mrs. Bukan ape, just rase the time to be closer to Him is now one of my life priorities. Tp jangan lah terus lupa aku. Coz actually aku still same je. Cuma byk tempat2 yang dulu aku slalu pg and bende2 yang aku slalu buat dah tak buat dah lah kan.

And bukannyer aku bile dah macam ni nak kutuk korang ke ape ke. I don't judge coz i know tu hak korang. :) Comprende? 

And satu lagi, bukan nyer nak larikan diri dari sesiape pun. Just susah kott transition ni. Bukannyer nak belagak or kerek or bajet bagus ke hape. Tapi bende yg kite suka buat at one time, bile kite terus stop or trying to 100% stop amatlah susah. Bukan tak caye kat org, tp takut dgn diri sendiri. Tergugat iman den. Kengkadang rindu gak, tp.... rugilah kan?

Aritu boleh plak tetiba rindu nk kluar tak yah nk pakai overcoat/cardi/jacket ngan short sleeve tee and tak pakai tudung. Rase macam pakai ape pun that day nampak horrible. So dok umah jelah, boleh pakai boxers, bra-less and free-haired.

Anyways, ape ntah aku dah start bebel. Ni lah penyakit orang-orang tua; KUAT BEBEL. Kuang kuang kuang.

ciaos amigos

No comments:

Related Posts with Thumbnails